Nieuws
Vooraf was er voor een gelijkspel getekend tegen koploper Hulzense Boys, maar na afloop liep iedereen rond met een kater. Het manco van OWIOS brak het deze middag wel erg op. Legio kansen om de score uit te breiden na 2-0 en 3-2. Als dan ook de scheidsrechter uitblinkt in foute beslissingen, is een gelijkspel met 10 man een topprestatie.
OWIOS begon uitstekend aan de wedstrijd, wat al na 2 minute de  voorsprong opleverde.
De snelle Cornel Balk speelde Hendrik Uitslag aan, die kapte zich prachtig vrij en scoorde beheerst: 1-0. OWIOS ging door en kreeg twee mooie kansen, maar Balk stuitte beide malen op de uitblinker van de middag doelman Loohuis.  Na 13 min moest OWIOS noodgedwongen wisselen, toen Bennie Ve4ldhoen door een kuitblessure niet verder kon, en werd vervangen door David Maat, die bij OWIOS uitgroeide tot de absolute uitblinker. In de 16e min woof de scheidsrechter nog een handsbal weg, maar drie minuten later was het toch raak. Een prachtige combinatie tussen Balk en Uitslag werd door de laatste mooi afgemaakt: 2-0. 
De kansen op meer bleven komen voor OWIOS maar het scoorde niet.  In de 39e minuut ging het mis voor OWIOS.  Patrick Bastiaan hield een doorgebroken Boys speler vast. Duidelijk binnen het strafschop gebied, maar de scheidsrechter plaatste de bal er buiten en zond Bastiaan weg met rood.  Ook met 10 man bleef OWIOS de betere ploeg. Corné Hamelink leek de 3-0 te scoren maar doelman Loohuis tikte de bal prachtig uit de kruising. Uit de tegenaanval scoorde Jordy Wolfkamp prachtig de 2-1. 
In de tweede helft probeerde Hulzense Boys met alle macht de bakens te verzetten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Daardoor kreeg OWIOS ruimte en doelman Loohuis hield de Boys tot twee maal toe in de wedstrijd.  In de 72e minuut viel toch de gelijkmaker. Uit een hoekschop verdween de bal via doelman van Olst in het doel: 2-2. OWIOS gaf niet op en bleef kansen krijgen. Eerst stuitte Balk weer op Loohuis maar een voorzet van Uitslag op Balk bereikte David Maat die onreglementair werd gestuit. De strafschop werd hard binnen geschoten door Hendik Uitslag, zijn derde deze middag: 3-2.   OWIOS kreeg grote kansen op meer.  Balk strandde eerst weer op Loohuis en daarna schoot hij hard op de paal. In de 90e minuut kreeg OWIOS net als vorige week de deksel op de neus. Een diepe bal werd met het hoofd verlengt door Thomas Nijkamp, die van Olst verschalkte: 3-3.
Volgende week staat de uitwedstrijd in Dalfsen tegen ASC’62 die op 1 punt van OWIOS laatste staat. Er dient dus gewonnen te worden volgende week. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd