Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS in de eerste ronde van de knock-out fase tegen Zwolsche Boys in Zwolle op het Jo van Marle sportpark. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M. Delsink.

 

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was in het seizoen 2012-2013. De eerste bekerwedstrijd van dat seizoen eindigde in een 3-1 overwinning voor OWIOS. In dat succesvolle bekerseizoen reikte OWIOS tot de kwartfinale van de beker. Het seizoen 2011-2012 was het laatste seizoen dat beide ploegen bij elkaar in de competitie zaten. Thuis speelde OWIOS met 2-2 gelijk en uit won OWIOS met 0-4.

 

Zwolsche Boys speelt nu voor het derde jaar in de 3e klasse C en staat op een zeer verdienstelijke 2e plaats met 3 punten achterstand op Hatto Heim. Zwolsche Boys won 5 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 2 keer. Door de winst vorige week van Hatto Heim greep Zwolsche Boys naast de periodetitel. In de beker zat Zwolsche Boys in een poule met Lemele, Wilsum en Nieuwleusen. Alle wedstrijden werden gewonnen en hierdoor plaatste Zwolsche Boys zich voor de volgende ronde.

 

OWIOS begon voortvarend aan het seizoen door zich te plaatsen voor de volgende ronde van de beker en de eerste twee competitiewedstrijden werden gewonnen. Daarna volgen echter 6 nederlagen op rij. Verschillende waren totaal onnodig, maar om te winnen moeten wel de kansen afgemaakt worden en individuele fouten, met onder andere twee rode kaarten, voorkomen worden. OWIOS kan zich vasthouden aan het feit dat het voetbal zeer behoorlijk is en dat er elke wedstrijd weer kansen gecreëerd worden. In de beker won OWIOS van Heerde en Wijhe en verloor het van WHC. Hierdoor plaatste OWIOS zich voor de knock-out fase van de beker.

 

Zowel Zwolsche Boys als OWIOS zullen graag een ronde verder komen in de beker. Zwolsche Boys zal willen laten zien dat de hoge klassering in de 3e klasse geen incident is. OWIOS daarentegen zal eindelijk weer eens het zoet van een overwinning willen voelen.

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd