Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS tegen PH uit Almelo op het eigen sportpark Bovenmolen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer S. Smit.

 

As. zaterdag staat er een kraker op het programma in de onderste regionen van de 2e klasse H. OWIOS staat op de 11e plaats en PH op de 13e plaats. PH is twee seizoenen geleden overgestapt van het voetballen op zondag (2e klasse) naar de zaterdag en diende hiervoor in de 4e klasse te beginnen. Na 2 kampioenschappen acteert PH nu in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal en merkt dat het niveau hoger ligt. Dit seizoen spelen OWIOS en PH voor het eerst in de historie tegen elkaar.

 

Twee seizoenen werd PH met overmacht kampioen. Het niveau in de 2e klasse ligt echter hoger. PH heeft in totaal 5 punten uit 7 wedstrijden. PH speelde gelijk tegen VSCO ’61 en Be Quick ’28 en won verassend van het sterke Enter Vooruit met 2-1. Daarentegen werd er verloren van Vroomshoopse Boys, Quick ’20, Hulzense Boys en afgelopen week van Sparta Enschede. Van Sparta Enschede werd er met 6-2 verloren. Na een slechte 1e helft stond PH met rust met 3-0 achter. Nadat PH een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op het scorebord zette en ging voor de gelijkmaker, scoorde in de laatste 10 minuten Sparta Enschede nog 3 keer.

 

Met twee overwinningen begon OWIOS voortvarend in de 2e klasse.  Maar na vijf opeenvolgende nederlagen, waar OWIOS recht had op meer, staat OWIOS toch op een 11e plaats met 6 punten uit 7 wedstrijden. Vorige week verloor OWIOS vooral van zichzelf door de doelpunten wel heel makkelijk weg te geven aan Den Ham. Na een 2-0 achterstand kwam OWIOS terug tot 2-1 en was het wachten op de 2-2, maar in plaats daarvan schoot OWIOS in haar eigen voet en gaf eenvoudig het 3e doelpunt weg en was de wedstrijd gespeeld.

 

Een 6-punten duel is het voor beide partijen. Een overwinning geeft aansluiting bij de middenmoot en bij een nederlaag  wordt de betreffende ploeg voorlopig in de achtervolging gezet. Met  de hulp van het eigen publiek moet OWIOS de rug rechten en op het eigen sportpark de punten pakken.

 

Vanaf 17.00 uur is er zaterdag bij OWIOS Bazaar.

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd