Nieuws

Zaterdag speelt OWIOS op sportpark De Rohorst in Den Ham tegen De Ham. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer W. Braaksma.

Een paar weken geleden stonden beide ploegen er een stuk florissanter voor. De laatste weken pakken beide ploegen minder punten en zijn zowel Den Ham als OWIOS afgezakt naar de 8e en 11e plaats. Voor beide ploegen een belangrijk moment om de aansluiting met de middenmoot te houden. Eind jaren negentig kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst in competitieverband tegen in de 1 klasse. Een memorabele wedstrijd was de laatste wedstrijd van het seizoen 1997-1998. Den Ham moest winnen om op een gedeelde 1e plaats te eindigen en OWIOS moest winnen om niet te degraderen. Door twee doelpunten van Kees Nagelhout trok OWIOS aan het langste eind. Het laatste onderlinge treffen was in een oefenwedstrijd in januari 2012 waarin Den Ham met 4-1 te sterk was.

 

Na 4 wedstrijden was Den Ham eventjes de trotse koploper in de 2e klasse H. Uit de laatste drie wedstrijden sleepte Den Ham 1 punt uit de strijd en staat hierdoor op de 8e plaats. Den Ham speelde gelijk met 0-0 tegen Be Quick ’28 en verloor met 3-0 van Enter Vooruit en vorige week met 5-0 van Sparta Enschede. Ondanks een uitstekend spelend Sparta Enschede mistte er bij Den Ham vorige week de bezieling om de wedstrijd tot een goede einde te brengen en maakte het ook geen aanspraak op een punt.

 

OWIOS liep vorige week tegen de 4e nederlaag op rij op, nadat de eerste twee wedstrijden in een winstpartij werden omgezet. Waar OWIOS in de andere wedstijden met goed voetbal veel te weinig kreeg, was er op de nederlaag van vorige week tegen Vroomshoopse Boys niets af te dingen. OWIOS zat geen moment in de wedstrijd en kon na 20 minuten al met een man minder verder. Behalve de opleving vlak na rust met de aansluitingstreffer zat een punt er geen moment in.

 

Zowel OWIOS als Den Ham zullen zicht willen revancheren voor de offday van vorige week en zullen in elkaar de ideale tegenstander vinden. Tevens hebben beide ploegen de punten hard nodig om de aansluiting met de middenmoot te behouden. Er staat dus voldoende op het spel om vooral de offday van vorige week weg te spelen.

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd