Nieuws

Zaterdag wordt de competitie voor OWIOS vervolgd in het dichtbij gelegen IJsselmuiden. OWIOS speelt tegen IJVV op sportpark Den Uithoek waar het in het verleden al vaak speelde. Er wordt gespeeld op veld 3. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer E.J.H. de Gier.

 

Vorige week is eindelijk de competitie begonnen en kon het echte werk beginnen. OWIOS won knap haar eerste wedstrijd en kan tevreden terugkijken op de eerste speelronde. IJVV had een valse start en verloor de ouverture van kampioenskandidaat Sparta Enschede. De laatste keer dat beide ploegen bij elkaar in de competitie zaten was in het seizoen 2010-2011. OWIOS won toen uit met 2-1 en won thuis met 1-0. De laatste oefenwedstrijd dateert van de winterstop in 2017-2018 en IJVV won in Oldebroek met 3-1.

 

Bij IJVV komt OWIOS een oude bekende tegen: Rienk van de Wetering die één jaar bij OWIOS gevoetbald heeft. Vorig seizoen eindigde IJVV op de 8e plaats in de 2e klasse H met 34 punten. IJVV heeft een wisselvallige voorbereiding achter de rug met knappe overwinningen in oefenwedstrijden (met o.a. Nunspeet, Go Ahead Kampen). In de beker plaatste IJVV zich echter niet voor de knock-out fase. Tegen kampioenskandidaat Sparta Enschede verloor IJVV vorige week de seizoensouverture met 3-0. Na ruim een uur spelen en een 2-0 achterstand moest IJVV met 10 verder en was de wedstrijd definitief beslist.

 

OWIOS lijkt langzaam een stijgende lijn te pakken te hebben. Op de eigen Veluwecup was het nog niet best, maar in de beker plaatste OWIOS zich netjes voor de volgende ronde met overwinningen tegen vv Heerde en Wijhe ’92. Alleen WHC was een maatje te groot. Bij de start van de competitie sleepte OWIOS een overwinning uit het vuur door Be Quick ’28 met 3-2 te verslaan. Het spel golfde op-en-neer en met rust stond OWIOS met 2-1 achter. In de tweede helft rechtte OWIOS de rug en sleepte een zwaar bevochten overwinning uit het vuur.

 

OWIOS zal in deze streekderby de goede lijn willen doorzetten en de 2e overwinning willen toevoegen. IJVV zal echter niet gelijk op achterstand gezet willen worden in deze competitie en zal thuis er vol voor gaan om de aansluiting te behouden. Beide ploegen zullen voor de winst gaan en het beloofd dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd