Nieuws

OWIOS speelde met 1-1 gelijk in en tegen Renswoude. OWIOS verzaakte om het duel in het slot te gooien en kreeg daar aan het einde van de wedstrijd de rekening voor gepresenteerd.

 

Op het warme kunstgrasveld kwam OWIOS als beste uit de startblokken en de eerste kansen waren dan ook voor OWIOS. Al na enkele minuten diende keeper Jelmer Nijburg zich te strekken om een schot van Corné Hamelink uit de kruising te tikken. Even later kreeg Bennie Veldhoen vrije doorgang, maar zijn schot ging voorlangs. Langzaam  knokte Renswoude zich in de wedstrijd en verloor OWIOS enkele keren eenvoudig de bal op het middenveld. OWIOS bleef de bovenliggende partij, maar een schot van Corné Hamelink belandde in de handen van de keeper. De beste kans voor Renswoude was na ruim een half uur, maar in plaats van te koppen, schoot Arjan Verheij de bal hoog over. Vijf minuten voor rust legde Patrick Bastiaan de bal perfect breed op Erik van Haagen, maar vanaf de 5-meter lijn schoot Van Haagen op keeper Nijburg. Vlak voor rust was het dan eindelijk wel raak. Marco Hoogland speelde naar Cornell Balk en hij kon geheel vrijstaand doorlopen naar het vijandelijke doel en oog-in-oog voor keeper Nijburg rondde hij beheerst af.

 

De 2e helft was maar net begonnen of OWIOS had de voorsprong moeten verdubbelen. Bennie Veldhoen zette Cornell Balk wederom vrij richting het doel van Renswoude. Oog-in-oog met keeper Nijburg legde hij veel te scherp breed op Erik van Haagen, waar hij ook zelf had kunnen afronden. Er restte niets anders dan een doeltrap. Na een uur spelen was het Cornell Balk die Erik van Haagen bediende met een lange bal, maar hij speelde de bal net iets te ver vooruit waardoor de keeper de bal kon oppakken. Renswoude werd langzaam sterker en werd meer de bovenliggende partij of wellicht was door de warmte de krachten bij OWIOS weggevloeid. Een kopbal ging voor OWIOS net aan de goede kant van de paal. In de 73e minuut diende keeper Herold Ponstein nog twee keer handeld op te treden en hield de nul. In de counter gooide OWIOS nog bijna het duel in het slot, maar de scherpe voorzet van de actief ingevallen Hendrik Uitslag was net te scherp voor Cornell Balk. Tien minuten voor tijd kwam Renswoude dan toch langszij. Een diepe bal belandde tussen de verdediging en de keeper, maar in plaats van in te grijpen en de bal weg te schoppen, bleef men apathisch afwachten op de ander. Met de punt van zijn schoen zette Wilfred Top de gelijkmaker op het scorebord. In de laatste minuten was het voor OWIOS nog billenknijpen, maar verder dan een kopbal in de handen van keeper Ponstein kwam Renswoude niet en eindigde de wedstrijd in 1-1. OWIOS liet in Renswoude 2 dure punten liggen in de strijd om het veiligstellen van de 2e klasse. 

 

Met nog 3 wedstrijden te gaan is het ongekend spannend. De meeste ploegen onderin speelden gelijk, waardoor er onderling weinig veranderd. Nummer 5 VRC met 32 punten staat slechts 5 punten voor op Blauw-Geel ’55 en Blauw-Geel ’55 staat op een plek voor de nacompetitie voor handhaving in de 2e klasse. Grote winnaar afgelopen weekend was sv Lelystad, die steeg naar de 11e plek. OWIOS staat op de 10e plaats met 1 punt voorspong op sv Lelystad ’67 en Blauw-Geel ’55, maar ook op 1 punt achterstand op VSCO ’61 en Lunteren en 2 punten op FC Horst. Het beloven dan ook nog drie spannende finalerondes te worden in de 2e klasse G.

 

Komende twee weken ligt de competitie stil. Op 11 mei speelt OWIOS tegen Valleivogels op het eigen sportpark Bovenmolen om 14.30 uur.

 

Opstelling: Ponstein, Boer, Hoogland, Hop (85. Van ‘t Oever), Boon, Hamelink, M. Bastiaan (83. Ten Hove), P. Bastiaan, Veldhoen ©, Van Haagen (70. Uitslag), Balk

 

Scoreverloop:

’44 – 0-1 Cornell Balk

’80 – 1-1 Wilfred Top

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd