Nieuws
Waar nacompetitie of directe degradatie drie weken terug als onvermijdelijk werd beschouwd, is dat na afgelopen zaterdag compleet anders. OWIOS 2 wist namelijk voor de tweede week op rij een uitwedstrijd te winnen in de reserve hoofdklasse. De ploeg van trainer Henk Winters was in en tegen Putten met 0-1 te sterk.
 
De belangen vooraf waren hoog. OWIOS moest weg zien te komen bij de rode lantaarn die op dit moment van Sparta Enschede is, Putten wilde na een aantal nederlagen op rij het zoet van een overwinning weer eens voelen. 
De geschiedenis was niet in het voordeel van de Owios’ers, aangezien de eerste wedstrijd dit seizoen thuis kansloos met 1-3 verloren ging. 
Afgelopen zaterdag was dat spelbeeld compleet anders. Alhoewel OWIOS weifelend begon, pakte de ploeg na tien minuten de draad weer op. Putten werd vroeg vast gezet, wat resulteerde in balveroveringen op vijandelijke helft. Dit leverde al snel een grote kans op: Vosselman onderschepte de bal in de opbouw en kwam 1-op-1 te staan met de doelman. 
Zijn schot ging echter net naast. Na een schotje van Bultman en een volley van Veldkamp, was het Putten met een mooie aanval. Een voorzet van rechts werd binnengekopt, maar doelman Van de Poll stond weer eens zijn mannetje. In een uiterste krachtsinspanning sloeg hij de bal over de goal. Vlak voor rust was het opnieuw Vosselman die OWIOS bijna op voorsprong zette. Hij kon een harde, lage vrije bal niet verlengen. Zo sloten we de eerste helft af met een 0-0 stand.
 
Na de rust kwam Putten wat beter in de wedstrijd. De twee schoten die de ploeg produceerden brachten daarentegen te weinig resultaat. En toen, tien minuten in de tweede helft, was het opeens wel raak. Alleen dan wel aan de ándere kant. Linksback Peter Veldkamp stoomde langs de zijlijn op, ontving de bal en gaf voor op de ingevallen Pepijn van de Weg. Van de Weg zag de bal licht opstuiteren, raakte de bal licht met de buitenkant van de voet en verschalkte de keeper op Vlapiaanse wijze. De aanraking was namelijk genoeg om de bal over de keeper te liften en alles wat groen en wit was in extase te brengen. Een wereldgoal! Na de goal werd het veldspel helaas niet beter. Putten was in paniek, omdat het degradatiespook opeens aan kwam waden en de vermoeidheid sloeg toe aan Oldebroekse zijde. OWIOS verdedigde met hand en tand: verdedigers Scheurs, Korenberg, Veldkamp en Veldkamp deden niet onder voor de Nederlandse luchtbrigade, doelman Van de Poll anticipeerde als een jonge hinde op elke bal tussen zijn strafschopgebied en de verdediging en het middenveld beschikte over een extra long. OWIOS kreeg vanuit de omschakeling nog een paar mogelijkheden. Helaas konden deze niet gepromoveerd worden tot kansen en goals. Na 93 minuten floot de scheidsrechter af en was trainer Winters opnieuw de winnende coach. Een TEAMPRESTATIE!
 
Na deze tweede overwinning op rij staan de Oldebroekers nog maar drie punten onder de streep. Dit betekent dat alles nog mogelijk is. Volgende week zaterdag ontvangt de ploeg Veensche Boys op de Bovenmolen. De uitwedstrijd eindigde vorige keer in 0-0. Komt u de boys steunen? We trappen af om 12.30 uur!
 
🔜 13/4 Veensche Boys 2
🕜 12.30 uur
📍 Sportpark Bovenmolen
#éénteamééntaakééngedachte
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd