Nieuws

OWIOS verloor in Voorthuizen van VVOP met 3-0. Door deze terechte nederlaag verspeelde OWIOS de 2e

periode en deze werd nu gepakt door VRC. Aan het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar naar mate de wedstrijd vorderde, knokte VVOP zich in de wedstrijd en werd de bovenliggende partij. Na een 1-0 ruststand verloor OWIOS uiteindelijk met 3-0.

 

De eerste mogelijkheid was voor OWIOS waar een corner van Erik van Haagen van de doellijn werd gehaald. Een minuut later werd een doelpunt van VVOP wegens buitenspel afgekeurd. Hendrik Uitslag kon met een mooie individuele actie op het doel schieten, maar hij schoot recht in de handen van keeper Freek van de Steeg. Halverwege de 1e helft kwam VVOP op voorsprong. Een diepe bal werd onderschept door Marco Hoogland, maar hij legde de bal panklaar voor Matthijs van Dusschoten en hij verschalkte keeper Jacco van Olst. Vijf minuten voor rust kwam OWIOS bijna op gelijke hoogte. Een vrije trap van Hendrik Uitslag werd met moeite gekeerd en Corné Hamelink schoot de rebound uit een moeilijke hoek over. Vlak voor rust was het wederom Corné Hamelink die zichzelf vrijspeelde in het strafschopgebied, maar zijn schot werd geblokt. In de tegenaanval was het VVOP die uitbrak en een duel in het strafschopgebied werd bestraft met een strafschop. Jacco van Olst hield OWIOS in de wedstrijd en pakte de penalty van Jos van Milligen.

 

In de tweede helft schoot VVOP uit de startblokken. Eerst werd een afstandsschot naast geschoten. Na enkele minuten werd bij een prima aanval Daquillio Degama volledig vrijgespeeld bij de 2e paal, maar voor open doel kopte hij op de paal. Hier kwam OWIOS goed weg. Even later was het Erik van Haagen die de keeperskwaliteiten van Freek van de Steeg testte. Met moeite kon hij de bal keren en legde de bal klaar in de doelmond. Jeffrey Davelaar schoot zijn doelman te hulp voordat de aanstormende aanvallers van OWIOS konden toeslaan. Na een uur spelen kreeg VVOP haar tweede penalty. Patrick Bastiaan maakte in het strafschopgebied in een mooie ippon op zijn tegenstander. Helaas hoort een ippon bij een andere sport. Deze tweede penalty genomen door Jeffrey Davelaar en hij miste niet en zette VVOP op een 2-0 voorsprong. OWIOS probeerde druk te zetten, maar kon in het laatste half uur weinig kansen creëren. OWIOS ging meer en meer tegen zichzelf spelen en VVOP kreeg meer en meer geloof in een goede afloop en won de meeste persoonlijke duels. De uitbraken van VVOP bleven gevaarlijk en aan het eind van de wedstrijd gooide Matthijs van Dusschoten de wedstrijd definitief in het slot na een sublieme pass van Daquillio Degama. Van Dusschoten zette de eindstand van 3-0 op het scorebord. Door deze nederlaag verspeelde OWIOS de 2e periode en deze werd gepakt door VRC.

 

Volgende week speelt OWIOS tegen Lunteren en de wedstrijd begint om 14.30 uur. 

 

Opstelling: Van Olst, Boer, Hoogland ©, Hop (46. Veldhoen), Boon, Hamelink, M. Bastiaan (72. Van ’t Hul), P. Bastiaan (81. Essaddouqi), Van Haagen, Uitslag, Balk

 

Scoreverloop:

’22 – 1-0 Matthijs van Dusschoten

’59 – 2-0 Jeffrey Davelaar

’84 – 3-0 Matthijs van Dusschoten

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd