Nieuws

OWIOS speelt zaterdag in Lelystad tegen Unicum op sportpark Schouw. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer G.W.R. Poffers.

De wedstrijd tussen Unicum en OWIOS betreft de eerste wedstrijd in de derde periode. In de spannende competitie van de 2e klasse G staat Unicum op de 2e plaats en OWIOS volgt op 5 punten en staat op de 8e plaats. Verschillende keren hebben beide ploegen tegen elkaar gestreden en vaak eindigde de wedstrijd met weinig doelpunten, maar de laatste wedstrijden lijkt daar een grote kentering in gekomen te zijn. Twee jaar geleden won OWIOS met liefst 5-0 in Lelystad, maar dit seizoen verloor OWIOS thuis met liefst 5-1 van Unicum. OWIOS kwam nog wel op voorsprong, maar het was topscoorder Toet die vlak voor en na rust zijn klasse etaleerde met drie doelpunten en OWIOS op grote achterstand zette. Uiteindelijk verloor OWIOS met 5-1 van één van de ploegen die gaan strijden om het kampioenschap.

Unicum heeft 28 punten uit 16 wedstrijden, maar verzuimde vorige week de koppositie te pakken. In de derby tegen Lelystad keek men al snel tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft werd de druk opgevoerd en in de blessuretijd werd uiteindelijk de gelijkmaker tegen de touwen gewerkt en kon men één punt bijschrijven. Hierdoor staat Unicum nog één punt achter op koploper Woudenberg.

Na de winterstop is OWIOS goed uit de startblokken gekomen. OWIOS won haar eerste drie wedstrijden van ESC, Blauw-Geel ’55 en VRC. De laatste wedstrijd van OWIOS in competitieverband is van 16 februari tegen FC Horst. Al vroeg in de wedstrijd kwam OWIOS met 10 man te staan, maar bleef toch de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd kwam OWIOS op voorsprong, maar enkele minuten later werd een slippertje van OWIOS gelijk afgestraft en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Beide ploegen zullen vol gaan voor de overwinning. Unicum zal de druk op Woudenberg opvoeren en zo spoedig mogelijk de koppositie willen innemen. OWIOS zal zich willen revancheren van de nederlaag thuis, maar bovenal aansluiting willen houden met de brede middenmoot.