Nieuws
OWIOS 2 heeft zaterdag op een enorm windering sportpark Orderbos met 2-2 gelijk gespeeld tegen mededegradatiekandidaat c.s.v. Apeldoorn 2. Na een 2-0 achterstand wist Peter Veltkamp drie minuten voor tijd de gelijkmaker tegen de touwen te knallen.
 
Na een zwaar verlies vorige week zou je denken dat OWIOS niet nog een keer te kijk zou worden gezet. Toch begonnen de Oldebroekers slap aan de wedstrijd. Binnen 15 minuten stond het scorebord namelijk al op 2-0. Veel balverlies en een slechte organisatie zorgde ervoor dat c.s.v. naar hartenlust kon aanvallen. Na een aantal keren slecht ingrepen kwam de linksbuiten van de Apeldoorners door de defensie gedribbeld en schoot onberispelijk raak links onderin de hoek. 
 
De 1-0 was geen wake-up-call voor de groen-witten. Vijf minuten later lag de bal namelijk alweer in het mandje. Na een goede steekpass vanuit het midden werd de Apeldoornse spits één-op-één gezet met doelman Van de Poll. Hij faalde niet en tikte de bal langs Van de Poll net over de doellijn. 2-0. Na dat tweede doelpunt draaide de wedstrijd wat in het voordeel van OWIOS. Een half uur na de aftrap kreeg Kelvin Spronk de bal vanuit een corner voor de voeten. Hij schermde de bal af, maar werd vanachter neergehaald. De toegekende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door spits Koele. OWIOS gooide er meer strijd in en drukte c.s.v. meer naar achter. Toch kwamen de Apeldoorners er een aantal keer enorm gevaarlijk uit via counters. Nadat doelman Van de Poll twee ballen goed greep, kreeg hij later ook nog assistentie van Schreurs die een bal met een uiterste inspanning van de lijn haalde. De ruststand was daardoor 2-1.
 
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Speldenprikjes over en weer deden het net niet bollen. De wind begon meer parten te spelen en de scheidsrechter, die in de eerste helft al warrig floot, floot in de tweede helft nog warriger. De vele spelonderbrekingen haalde het tempo volledig uit de wedstrijd. Heel lang bleef het 2-1, totdat trainer Winters nog een tactische omzetting uit de hoge hoed toverde. Een tweetal wissels en een paar verschuivingen op het veld waren tien minuten voor tijd de basis voor het alles-of-niets spelletje dat de Oldebroekers gingen spelen. Nadat Pepijn van de Weg in de 85e minuut dicht bij een wereldgoal was via een omhaal, kwam OWIOS toch nog op gelijke hoogte. Een goede aanval over een schijf of vier deed de aan de linker kant van het strafschopgebied belanden bij Peter Veltkamp. Hij nam de bal aan, schoot en deed de gehele groen-witte brigade in Apeldoorn juichen. Eindelijk viel het kwartje een keer de goede kant op. Nadat de 2-2 op het scorebord gezet was, ontstond er toch nog een gevaarlijke situatie. De scheidsrechter kende uit het niets een vrije trap toe aan c.s.v. op randje zestien. De bal belandde echter op de paal en de 2-2 bleef in stand. 
 
Eindelijk weer resultaat voor OWIOS 2 en dat tegen een concurrent, niet onbelangrijk. Door de puntendeling blijft de strijd onderin onverminderd spannend, met de onderste 4 ploegen op slechts een aantal punten van elkaar. Zaterdag speelt OWIOS thuis tegen het sterke Sparta Nijkerk 2. Aftrap: 12.30 uur. Tot dan!
 
🔜 Sparta Nijkerk 2
🕧 12.30 uur
📍 Sportpark Bovenmolen
#Eenteameentaakeengedachte
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd