Nieuws
Het is de mannen van Henk Winters afgelopen zaterdag niet gelukt de drie punten op sportpark Bovenmolen te houden. De Oldebroekers deelden de punten met DETO, het werd 1-1.
 
Alle ingrediënten waren zaterdag aanwezig voor een mooi potje voetbal: een nagenoeg fitte selectie, een thuiswedstrijd, een lekker zonnetje en genoeg publiek. Toch begon OWIOS gezapig aan de wedstrijd. De groen-witten verdedigden te ver van de man, verspeelde op slordige manieren de bal en wisten daardoor geen vuist te maken tegen het gehavende DETO. Daartegenover zette DETO eigenlijk nog minder, waardoor het eerste halfuur weinig te beleven was. 
 
De eerste kans kwam na dat halve uur op naam van Julian ten Hove. Hij volleerde een afgeslagen bal naast de goal. Dit was echter wel de inleiding voor klein offensief van OWIOS. Want vlak daarna was het ook Nabil Essadouqi die vlak voor het doel opdook. Hij kapte zijn man uit en schoot de bal rakelings langs de kruising. Na dik vijfendertig minuten spelen viel de bal dan toch goed voor OWIOS. Niek Bultman zette voor op Essadouqi, die net niet bij de bal kon. De Vriezeveense doelman kon de bal net voor zijn voeten wegtikken. Dit bleek echter onvoldoende, omdat de instormende Julian ten Hove de rebound alsnog kon benutten. Na de goal werd het spel echter niet beter. OWIOS bleef slordig en de echte wil om de tweede treffer te maken leek wel te ontbreken. De ruststand was daardoor 1-0.
 
Tijdens de rust werd snel duidelijk dat OWIOS niet zichzelf was. De strijd en wil om te winnen ontbrak. Dat moest de tweede helft anders. Toch ging het al vrij snel mis voor de Oldebroekers. Nadat OWIOS een minuut of twee de bal rondspeelde, onderschepte DETO de bal aan de rechterflank. Eén pass was genoeg om de verdediging van OWIOS open te rijten en de Vriezenveense spits oog in oog te zetten met doelman Van de Poll. Hij faalde niet, waardoor de stand op 1-1 werd gebracht. 
 
Na de 1-1 probeerde OWIOS het één en ander te forceren, maar het mocht niet baten. Het baltempo bleef te laag en de passes te slordig. Echte kansen creëerden de Oldebroekers dan ook niet meer. De ploeg kwam zelfs drie keer goed weg toen DETO in een aantal counters gevaarlijk was. Een goede redding van Chris van de Poll, de paal én de lat stonden DETO een voorsprong in de weg. Aan Oldebroeker zijde lagen er zeker nog wel mogelijkheden, maar de eindpass ontbrak negentig minuten lang.
 
Een resultaat dat voelt als verlies. Dat was de conclusie achteraf, want OWIOS had op meer gehoopt en misschien wel gerekend. Al helemaal in de rust. Enorm balen, maar kop op, we moeten door! Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen middenmoter Veensche Boys dat zaterdag met 4-0 onderuitging in Zwolle tegen Berkum. Aftrap 12.00 uur. Tot dan!
 
🔜 8/12 Veensche Boys 2
🕧 12.00 uur
📍 Sportpark s.v. Veensche Boys
#Eenteameentaakeengedachte
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd