Nieuws
De sponsorcommissie van OWIOS heeft afgelopen donderdagmorgen 22 november haar eerste ontbijtsessie van het jaar gehouden. Deze keer was het op een unieke locatie: bij Molen de Hoop in Oldebroek. 
In alle vroegte kwamen zo’n 20 ondernemers naar de Molen om te genieten van een gezamenlijk ontbijt, welke deze keer zelf door mensen van Philadelphia Zorg bij de molen. Men werkt hier met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na een korte inleiding door Alex Jonker, bestuurslid sponsorzaken, was er tijd voor een kort voorstelrondje voor de ondernemers en daarna vertelde gastheer Mathieu alles over de geschiedenis en werking van de Molen met aansluitend een rondleiding. 
 
 
De restauratie van Molen De Hoop aan de Zuiderzeestraatweg 252 is begonnen in 2012. De bijgebouwen zijn verhuurd aan Stichting Philadelphia, die er een dagbestedingslocatie runt en een horecagelegenheid exploiteert met- en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De molen heeft daarmee een sociaal maatschappelijke functie in de samenleving van Oldebroek. Drie functies heeft molen De Hoop in Oldebroek ooit gehad: graan malen, gerst pellen en olie slaan. Sinds de restauratie kan de molen malen en pellen. Maar men wil het olieslagwerk weer terug, hierdoor wordt de Molen De Hoop dan uniek in Nederland. Een prachtige basis voor een nieuw te creëren educatiecentrum. De molen krijgt een actieve en educatieve rol midden in de samenleving van Oldebroek! Nu is het nog alleen een werk en dagbesteding in Oldebroek en een ontmoetingsplek waar mensen werken met een licht verstandelijke beperking (LVB). Verder verzorgt men ook de lunches bij vergaderingen. Er is een restaurant en een winkel en verkoopt men veel producten, zoals pannenkoekenmix. 
Molen de Hoop was vijfde geworden in de verkiezing van de Bankgiro Loterij Molenprijzen. De molen heeft een bedrag toegekend gekregen van 4.370 euro. Molen De Lastdrager uit het Noord-Hollandse Hoogwoud is de winnaar geworden. Het geld voor molen De Hoop wordt besteed voor de realisatie van een olieslagwerk in de molen. Het publiek had de hele maand september de gelegenheid gehad een stem uit te brengen op één van de vijf genomineerde molens.
 
Alle sponsoren waren onder de indruk van deze mooie Molen. Na afloop bedankte de sponsorcommissie Mathieu voor het delen van zijn werk en passie voor de Molen en het vak. “De ontbijtsessies zijn voor onze sponsoren een ideaal podium om zich aan andere ondernemingen te presenteren en zaken te doen”, stelt Alex Jonker. “Daarbij proberen we een groep te creëren, waarin sponsoren elkaar zaken gunnen. Dat blijkt goed te werken. Op deze manier bieden wij sponsoren de mogelijkheid voor hun werkdag in informele sfeer zaken met elkaar te doen”. “Ook zorgt het voor een goede sfeer binnen de sponsoren en als nieuwe locatie willen wij de Molen graag presenteren”, vertelt Mathieu.
 
Dit was de eerste keer van het seizoen dat de sponsorcommissie een activiteit in de ochtenduren organiseert en weer met succes. Doorgaans biedt de club haar sponsoren activiteiten aan rond de wedstrijd van het 1e elftal of in de avonduren. Het doel van deze bijeenkomst is, naast het nuttigen van een heerlijk ontbijt, te netwerken en de goede sfeer in stand te houden. “Want de voetbalvereniging OWIOS leeft en heeft een groot bereik met kansen voor onze sponsoren en gezien de toenemende opkomst is er behoefte aan dit soort sessies en blijven we dit voortzetten”, volgens Alex Jonker. Binnenkort volgt weer een datum voor de eerste sponsoractiviteit in 2019.
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd