Nieuws
Afgelopen zaterdag heeft OWIOS 2 in een bloedstollende wedstrijd met DVS’33 net aan het kortste eind getrokken. In een wedstrijd waarin het tempo moordend hoog lag en kans naar kans aaneengeregen werden door beide ploegen, verloor de ploeg van Henk Winters in extremis.
 
Zo zouden we het verslag graag zijn begonnen… Realiteit was echter dat de Oldebroekers enorm hun best hebben gedaan in Ermelo, maar dat DVS simpelweg veel te goed was zaterdag. Hoewel de Oldebroekers gedisciplineerd verdedigden en het zeker een half uur volhielden, was het DVS dat de tweede grote kans verzilverde in een doelpunt. Een aanval over een schijf of tien deed de bal belanden bij de Ermelose rechtsbuiten. Hij kreeg genoeg tijd om de bal te controleren en de bal hard en laag voor te geven op de spits die de 1-0 binnentikte. Hoewel de Oldebroekers bleven knokken, gingen ze de rust in met een 2-0 achterstand. Een identieke aanval aan de 1-0 zorgde dat de Ermeloërs met een 2-0 konden maken.
 
In de rust en vlak erna in totaal drie wissels aan Oldebroeker zijde. Het werd duidelijk dat de wedstrijd van aanstaande zaterdag belangrijker werd geacht. Spelers met pijntjes weden naar de kant gehaald en vervangen. De tweede helft verliep hetzelfde. Veel dynamiek en een hoog baltempo aan de zijde van DVS, het welbekende ‘hand-en-rand-verdedigen’ aan OWIOS-kant. En dat laatste lukte nog steeds aardig, want DVS kreeg in de tweede helft slechts twee kansen. Waar de eerste grote kans van de lijn geranseld werd door Joey Mensink, was het bij de tweede grote kans wel raak. Een afvallende bal viel voor de voeten van een aanvaller van DVS op 10 meter voor de goal. Hij schoot de bal gemakkelijk laag in de linkerhoek. 
 
Aan het einde van de wedstrijd een klein lichtpuntje, zo dachten we. Een Oldebroekse corner werd goed teruggekopt op Allan Veldkamp. Hij schoot de bal onberispelijk binnen. Toen de bal er eenmaal inzat, besloot de grensrechter toch de vlag de lucht in te steken. De bal was bij het nemen van de corner blijkbaar – nadat de goal pas viel  -  achter geweest. Wat restte was een doeltrap en een 3-0 nederlaag. 
 
Terugkijkend kan gezegd worden dat OWIOS eigenlijk goed gegroepeerd heeft gespeeld, maar dat drie kleine momentjes van onoplettendheid drie tegendoelpunten opleverden. Balen, maar zeker geen schande om in Ermelo te verliezen. Aanstaande wedstrijd speelt OWIOS een enorm belangrijke wedstrijd. Thuis nemen de Oldebroekers het op tegen nummer 11 DETO 2. Het verschil is 2 punten in het voordeel van OWIOS. Daarbij moet wel gezegd worden dat op het moment van schrijven de KNVB de einduitslag van DETO – VVOG nog niet gepubliceerd heeft. 
 
Een enorm belangrijke wedstrijd waarin de discipline en inzet die tegen DVS’33 2 werd geleverd opnieuw aanwezig moet zijn om de punten op de Bovenmolen te houden. We trappen zaterdag om 12.30 uur en hopen op uw steun. Tot dan!
 
🔜 24/11 DETO
🕧 12.30 uur
📍 Sportpark Bovenmolen
#Eenteameentaakeengedachte
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd