Nieuws
Na 7 wedstrijden had OWIOS eindelijk weer het zoet van een overwinning te pakken. In Scherpenzeel versloeg OWIOS Valleivogels met 1-0. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd Erik van Haagen matchwinner en kon OWIOS de drie punten meenemen naar Oldebroek.
 
OWIOS revancheerde zich van de forse nederlaag van vorige week tegen Blauw-Geel ’55. Wellicht was een overwinning iets teveel op basis van het wedstrijdbeeld, maar OWIOS had al verschillende keren te weinig gekregen dat in het Oldebroeker kamp deze overwinning zeer welkom was. Op een koud en winderig sportpark Bree-West stond een getergd OWIOS waarin met name de achterhoede onder leiding van Hendri Nagelhout de ploeg de juiste weg wees. Trainer Wilfred Westerhuis had dit keer, na zijn goede invalbeurt vorige week, een basisplaats voor de jonge JO19-speler Levi Dickhof. Dit vertrouwen werd niet beschaamd en hij liet enkele uitstekende acties zien.
 
In de beginfase was het Levi Dickhof die de bal over nam van de verdediging van De Valleivogels en hij legde terug op Hendrik Uitslag, maar in plaats van te schieten legde Uitslag verkeerd breed op Erik van Haagen. Iets later liet Valleivogels zich zien in het strafschopgebied na een mooie aanval, maar het schot werd geblokt door Hendri Nagelhout. Na wat kleine kansjes over en weer kwamen de beste kansen aan het einde van de eerste helft. Eerst was het Erik van Haagen die net naast het doel schoot. Vlak voor rust kopte uit een corner Valleivogels naast het doel van Herold Ponstein. In de tegenaanval had Levi Dickhof zijn debuut kunnen bekronen met een doelpunt. Een mooie pass werd prima onder controle gebracht en meegenomen richting het doel van Sven Hardeman. Maar het schot van Dickhof gaat hard naast. In blessuretijd is het nog Erik van Haagen die zijn directe tegenstander uitspeelt en het doel onder vuur neemt, maar doelman Hardeman pakt de bal met moeite.
 
In de 2e helft wordt er door beide teams hard gewerkt en zijn er enkele mogelijkheden. Na een aanval van Valleivogels is het eerst Arjan Boon die in de doelmond opruimt voordat een instormende Vogel kan raakschieten. In de counter even hierna is het Levi Dickhof die net naast het doel schiet. Tien minuten na rust toonde OWIOS alles wat er vorige week miste. Een enorme scrimmage voor het doel van OWIOS, maar de groen-witten gooiden lijf en ledematen in de strijd om de bal met succes uit de doelmond te krijgen. Beide ploegen deelden daarna nog enkele speldenprikken aan elkaar uit, maar de wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Een kwartier voor tijd was daar echter ineens het bevrijdende doelpunt. Op 25 meter voor het doel pikte Erik van Haagen de bal op en omspeelde een speler en schoot hard raak in de bovenhoek en zette OWIOS op een voorsprong. In het laatste kwartier probeerde Valleivogels nog om de gelijkmaker te forceren, maar behoudens een kopbal recht in de handen van Herold Ponstein kwam men niet. Nadat de goed leidende scheidsrechter Funcke een einde maakte aan de wedstrijd gingen de armen van groen-witten omhoog en kon OWIOS drie belangrijke punten bijschrijven.
 
As. zaterdag speelt OWIOS thuis op het eigen sportpark Bovenmolen tegen Renswoude om 14.30 uur.
 
Opstelling: Ponstein, Boer, Hoogland , Nagelhout ©, Boon, Hamelink, M. Bastiaan, P. Bastiaan, Van Haagen, Uitslag, Dickhof (89. Van den Hul)
 
Scoreverloop:
’76 – 0-1 Erik van Haagen
 
Foto's gemaakt door Henrico Fotografie in de fotogalerij
Samenvatting op youtube
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd