Nieuws

OWIOS heeft haar eerste bekerwedstrijd met 3-1 verloren van vv Heerde. In het eerste half uur was OWIOS heer en meester en verzuimde OWIOS om verder afstand te nemen van vv Heerde. Twee standaard situaties brachten Heerde in de wedstrijd.

 

Beide ploegen begonnen met de nodige personele problemen aan het duel, maar het was OWIOS dat het initiatief had. Al in de derde minuut was een pass van Bennie Veldhoen net te scherp voor Nabil Essaddouqi om hem 1-op-1 voor de keeper te zetten. Na 10 minuten was het dan raak. Ten koste van een overtreding werd Essaddouqi gestuit vlak voor het strafschopgebied. De toegekende vrije trap werd binnengeschoten door Hendri Nagelhout. OWIOS verzuimde daarna om de score op te voeren. Dennis de Boer en Hendrik Uitslag hadden grote kansen om de voorsprong te vergroten. OWIOS had het middenveld in handen en Heerde kon nauwelijks speldenprikken op het doel van Herold Ponstein geven. Een corner vlak voor tijd bracht de ommekeer. De corner werd neergelegd op de 16 en ineens laag ingeschoten. Via een scrimmage van verschillende spelers werd doelman Ponstein verrast en werd de stand weer gelijk getrokken.

Heerde putte moed uit deze gelijkmaker. Gelijk in de eerste minuut van de 2e helft diende Ponstein al handelend op te treden op een afstandsschot van Heerde. OWIOS haalde niet meer het niveau van het eerste half uur. Enkele minuten later verstapte Hendri Nagelhout zich en hierdoor kreeg Heerde vrije doorgang, maar de attente Marco Hoogland kneep goed naar binnen en ruimde op. Even later kwam wederom uit een corner Heerde op 1-2. Uit een corner werd de bal weer in de doelmond gekopt en van dichtbij tikte Michael Wolf de bal tegen de touwen. OWIOS ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Na een mooie actie van Bennie Veldhoen kwam Cornell Balk net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Even later een mooie aanval over de rechterkant met Dennis de Boer en Nabil Essaddouqi met het terugleggen op de vrijstaande Hendrik Uitslag. Maar hij neemt teveel tijd waardoor de kans verkeken is. Ook een teruggelegde bal van Dennis de Boer op de inlopende Bennie Veldhoen wordt nog net geblokt door een been van een verdediger. Even later krijgt OWIOS de deksel op de neus. De goed spelende Marco Hoogland werkt een bal verkeerd weg en legt deze klaar voor de spits van Heerde en deze faalt oog-in-oog niet voor keeper Herold Ponstein. In het laatste kwartier speelt OWIOS achterin 1-op-1, maar kan OWIOS geen verandering meer brengen in de stand. Hierdoor leidt OWIOS een onnodige nederlaag in het bekertoernooi en had in het eerste half uur al afstand moeten nemen. OWIOS zal zowel voorin als achterin op sommige momenten meedogenlozer moeten worden.

 

As. zaterdag speelt OWIOS haar 2e wedstrijd in de beker in Kampen tegen KHC om 14.30 uur. KHC was de bovenliggende partij, maar speelde met 2-2 gelijk tegen SVI.

 

Opstelling:

Ponstein, Boer, Hoogland, Nagelhout, Boon, Van ’t Hul (76. Ten Hove), Veldhoen ©, M. Bastiaan, Uitslag, Essaddouqi, Balk

 

Scoreverloop:

’12 – 1-0 Hendri Nagelhout

’39 – 1-1 Nick Weijenberg

’54 – 1-2 Michael Wolf

’70 – 1-3 Daan Nijmeijer

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd