Nieuws
Afgelopen zaterdag heeft OWIOS 2 gepresteerd waar slechts een enkeling rekening mee hield de afgelopen weken. Door met 1-0 te winnen in en tegen Bennekom verzekerde de ploeg van Henk Winters zich van een plek in de hoofdklasse.Het enige en beslissende doelpunt kwam op naam van de afzwaaiende Arjan Vorsselman.
 
Toen OWIOS 2 een aantal weken terug AVW’66 met 2-0 opzij schoof, behaalde de ploeg als kers op de taart het periodekampioenschap. Een geweldige prestatie! Een prestatie die nu, drie weken later, goudwaard blijkt te zijn. Na winstpartijen tegen DZC’68 en Go Ahead Kampen stuitte de ploeg afgelopen zaterdag op hoofdklasser Bennekom 2. Bennekom schakelde afgelopen weken VVOP en Dos Kampen uit, waardoor de ploeg thuis mocht aantreden in de finale.
 
OWIOS begon onrustig aan de wedstrijd. Gehaast en nerveus verspeelden de groenen veel ballen, waardoor Bennekom meteen vanaf de aftrap druk kon uitoefenen op de Oldebroekse defensie. Waar OWIOS aan de bal slordig was, speelde de ploeg zonder bal een geweldige wedstrijd. De organisatie van OWIOS stond als een huis en hoefde op enkele speldenprikjes na geen enkel schot te incasseren. Daartegenover legden de Oldebroekers enkele counters op de mat, die met een beetje meer precisie tot meer hadden kunnen leiden. Een vrij saaie, maar spannende eerste helft eindigde dan ook in 0-0.
 
Waar de missie op voorhand enorm lastig leek, kregen de OWIOS’ers meer en meer het idee dat promoveren realistisch was. Het gevoel dat één doelpuntje genoeg was, gaf OWIOS vleugels in de tweede helft. Na 60 minuten resulteerde het bravoure waar de ploeg mee speelde in een 1-0 voorsprong. Jeroen Koele stuurde Arjan Vorsselman met een geweldige, lange pass door de as van het veld weg richting de Bennekomse keeper. Vorsselman kreeg de bal ternauwernood onder controle en wist de bal onder de uitkomende doelman door te drukken met de onderkant van de voet. Vreugde alom. Het doelpunt gaf een onoverwinnelijk gevoel. Vooral, omdat de Oldebroekers al vijf weken lang geen doelpunt meer geïncasseerd hadden.
 
Strijd, passie en de absolute wil om te winnen hielden OWIOS bijna veertig minuten lang op de been. Moegestreden maakten een aantal spelers plaats voor fitte wissels die nog wat extra gas gaven om dit resultaat over de streep te trekken. Op een paar corners en vrije trappen na bleef de groen-witte muur overeind in het Bennekomse. Na acht minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en maakte de strijdlust plaats voor de feestvreugde. OWIOS 2 promoveert naar de hoofdklasse! Een geweldig resultaat waar een seizoen lang voor geknokt is. Een resultaat waar op voorhand niemand rekening mee hield. Volgend jaar zal absoluut niet makkelijk worden, maar dat maakt ons niet minder trots! Trainer Winters riep het al weken, maar nu mogen we het met zekerheid zeggen: HOOFDKLASSE HERE WE COME!!!
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd