Nieuws

In de nacompetitie heeft OWIOS de eerste horde genomen. OWIOS won met 3-1 van Redichem en is door naar de volgende ronde in de nacompetitie. OWIOS heeft nog twee hordes te nemen voor handhaving in de 2e

klasse.

 

Op een perfecte grasmat begonnen OWIOS en Redichem aan de nacompetitie. De beginfase was voor OWIOS met enkele mogelijkheden. In de 10e minuut was het raak en kwam OWIOS op voorsprong. Een vrije trap van Bennie Veldhoen werd binnengekopt door Hendri Nagelhout. Daarna zakte OWIOS wat weg en golfde het spel op en neer. Na een kwartier kreeg Redichem haar beste kans van de wedstrijd via Patrick Siccama, maar het was Herold Ponstein die met een reflex Redichem van scoren hield. Enkele minuten later had Cornell Balk OWIOS op een veilige voorsprong kunnen schieten, maar van dichtbij schoot hij over. Door de buitenspelval te omzeilen kreeg Redichem nog een kans, maar de zwak ingeschoten inzet door Patrick Siccama werd gepakt door Herold Ponstein. Na een half uur schoot Cornell Balk een voorzet van Hendrik Uitslag prima in, maar keeper Rick van Beek lag in de weg. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was een afstandsschot van Erik van Haagen welke net naast ging.

Vlak na rust kwam OWIOS op een comfortabele 2-0 voorsprong. Weer was het Hendri Nagelhout die de bal binnenkopte. Het spel golfde op en neer zonder dat er echt kansen kwamen. In de 66e minuut ontving Hendrik Uitslag de bal in het strafschopgebied en draaide weg van zijn directe tegenstander, maar werd hierbij onderuit gehaald. De toegekende stafschop werd door Bennie Veldhoen feilloos binnengeschoten. Na de 3-0 speelde OWIOS te mat en enkele dachten dat de buit al binnen was. Daarnaast wilden verschillende spelers de beslissende pass geven wat te vaak tot balverlies leidde. Hierdoor kwam Redichem weer in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd bracht Lieven de Zwart met een afstandsschot de 3-1 op het scorebord. OWIOS kreeg hierna nog enkele mogelijkheden. Een schot van Bennie Veldhoen werd met moeite gepareerd door keeper Rick van Beek. In de slotminuten was er nog onachtzaamheid in de defensie van OWIOS en Fabian Mösle schoot nog keihard tegen de paal.

 

De eerste horde in de nacompetitie heeft OWIOS genomen. Komende zaterdag speelt OWIOS in de 2e ronde tegen Hoevelaken. Hoevelaken won na 1-1 met strafschoppen van Veenendaal. De winnaar gaat door naar de derde en laatste ronde.

 

 

Opstelling:

Ponstein, Boer, Van de Wetering (46. Snoek), Nagelhout, Hamelink, Van ‘t Hul, Bastiaan, Van Haagen (83. Vorsselman), Veldhoen ©, Uitslag (79. Van den Hul), Balk

 

Scoreverloop:

’10 – 1-0 Hendri Nagelhout

’47 – 2-0 Hendri Nagelhout

’67 – 3-0 Bennie Veldhoen (pen.)

’74 – 3-1 Lieven de Zwart

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd