Nieuws
Van de directe concurrent Renswoude verliest OWIOS met maar liefst 6-1 en hierdoor vindt OWIOS zichzelf terug op een plek voor de herkansing. Niets wees erop in de 1e helft dat het zo’n treurige middag zou worden, maar OWIOS verzuimde de trekker over te halen. Nadat OWIOS in de 78e minuut de aansluitingstreffer maakte en heel Oldebroek zich opmaakte voor een slotoffensief, lag de bal binnen de minuut door simpel balverlies op de stip en zakte OWIOS in het laatste kwartier mentaal totaal door de hoeven.
 
In de aantrekkelijke eerste helft was OWIOS de bovenliggende partij, maar vergat te scoren. OWIOS miste aanvoerder Bennie Veldhoen en na 20 minuten diende spits Nabil Essaddouqi reeds geblesseerd het veld te verlaten. Reeds in de 1e minuut kopte Corné Hamelink op de onderkant lat. Enkele minuten later lag Erik van Haagen op volle snelheid en de mooie pass van Patrick Bastiaan kon nog net door de verdediging van Renswoude weggehaald worden. In de tegenaanval moest keeper Herold Ponstein gestrekt naar de hoek op een inzet van Wilbert van de Fliert. Even later komt Ralph Boom dreigend door, maar met zijn mindere been produceert hij een afzwaaier. Na 10 minuten is Cornell Balk er vandoor en hij legt breed op Nabil Essaddouqi, maar een verdediger kan nog net op tijd ingrijpen. Even later zet Cornell Balk met een steekpass Nabil Essaddouqi alleen voor keeper Jacco van Ginkel, maar hij schiet over. Een mooie individuele actie van Cornell Balk wordt te ver doorgevoerd in plaats van te schieten en hij loopt zich vast op de verdediging. Uit het niets valt dan ineens de 0-1. Een voorzet gaat via de rug van aanvaller Henk van Essen richting de doelmond van OWIOS. In plaats van op te ruimen wordt er gewacht op keeper Herold Ponstein. Arjan Verheij is er als de kippen bij om in twee instanties te scoren. Enkele minuten later wordt een treffer van Hendrik Uitslag terecht afgekeurd wegens duwen van Corné Hamelink.
 
In de 2e helft zakt het geloof bij OWIOS weg. Renswoude zakt terug en laat OWIOS het spel maken, maar de overtuiging van de eerste helft ontbreekt. Na ruim een uur spelen wordt een counter van Renswoude perfect uitgespeeld en het is wederom Arjan Verheij die scoort. Enkele minuten later scoorde OWIOS bijna de aansluitingstreffer maar het schot Corné Hamelink wordt gekeerd door keeper Jacco van Ginkel en de daarop volgende voorzet wordt door Cornell Balk over het doel geschoten. In de 78e minuut valt uit het niets de aansluitingstreffer voor OWIOS. Stormram Hendri Nagelhout was naar voren gedirigeerd en werd ingespeeld in de 16 en vanuit de draai schiet hij knap binnen. Heel Oldebroek gaat er voor zitten voor een spannend kwartier om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar iedereen kwam bedrogen uit. Binnen de minuut lag de bal op de stip bij OWIOS. Simpel balverlies in de as van het veld van Erik van Haagen gaf Wilbert van de Fliert de kans op te stomen richting het doel van OWIOS. Een klein duwtje in de rug, in de ogen van de groen-witte aanhang buiten de 16, was voldoende voor scheidsrechter De Witte om de bal op de stip te leggen. Nico van den Bosch maakte vanaf 11 meter geen fout en zette de marge weer op twee. In de laatste 12 minuten was het verzet van OWIOS verbroken en leek bijna elke aanval wel een doelpunt op te leveren. Voor Renswoude scoorde nog Ralph Boom, Henk van Essen en Jos van Leeuwen. Na 90 minuten stond er een ontluisterende nederlaag 1-6 op het scorebord. Door deze nederlaag zakt OWIOS onder de veilige streep en staat nu op de 12e plaats. OWIOS heeft het niet meer in eigen hand en 1 punt achterstand op Renswoude met nog 2 wedstrijden te gaan. Komende week hard trainen en als collectief strijden voor de punten.
 
Komende week speelt OWIOS de uitwedstrijd tegen AVW ‘66. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Voor OWIOS telt alleen de drie punten.
 
Opstelling:
Ponstein, Boer (75. Van de Wetering), Nagelhout ©, Snoek, Boon, Van ’t Hul (62. Van den Hul), Bastiaan, Van Haagen, Hamelink, Essaddouqi (23. Uitslag), Balk
 
Scoreverloop:
’35 – 0-1 Arjan Verheij
’66 – 0-2 Arjan Verheij
’78 – 1-2 Hendri Nagelhout
’79 – 1-3 Nico van den Bosch
’83 – 1-4 Ralph Boom
’86 – 1-5 Henk van Essen
’88 – 1-6 Jos van Leeuwen
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd