Nieuws

OWIOS speelt zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen ESA uit Arnhem. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer S. Heusschen.

 

Er staat een belangrijk weekend voor de boeg in de 2e klasse G voor OWIOS. OWIOS neemt het op tegen de nummer laatst ESA. Tegelijkertijd staan er andere belangrijke wedstrijden op het programma in de onderste regionen zoals VSCO tegen VVOP (nummers 8 en 10) en Lelystad tegen Renswoude (nummers 11 en 12). Winst zou voor OWIOS een grote stap vooruit kunnen betekenen om weer afstand te nemen van de onderste plaatsen. In de thuiswedstrijd won OWIOS met 2-0 door doelpunten van Hendrik Uitslag en Erik van Haagen. Deze stand was met rust bereikt. In de 2e helft liet ESA zien over een talentvolle ploeg te beschikken en groeide keeper Herold Ponstein uit man van de wedstrijd met enkele goede reddingen.

 

ESA promoveerde vorig jaar via de nacompetitie naar de 2e klasse. Het talentvolle ESA heeft het zwaar en staat op de laatste plaats met 10 punten uit 20 wedstrijden. Het heeft 5 punten achterstand op AGOVV voor een plek die recht geeft op de nacompetitie voor herkansing. ESA speelde gelijk tegen AVW ’66 en won van Lelystad ’67, FC Horst en Renswoude. Vorige week verloor ESA met 6-0 van Lunteren. Na 2 minuten stond Lunteren reeds met 1-0 voor en creëerde daarna nog verschillende kansen en met 20 minuten stond het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld.

 

OWIOS staat op een 9e plaats met 24 punten uit 20 wedstrijden. Vorige week verloor OWIOS met 3-0 van kampioenskandidaat Veensche Boys. Veensche Boys begon furieus en kwam na een kwartier voor met 1-0. Hierna kwam OWIOS beter in de wedstrijd met enkele kansen, maar gescoord werd er niet. Net na rust kwam OWIOS al snel op een 2-0 achterstand. OWIOS probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe moeilijker het leek te worden. In blessuretijd maakte topscoorder Yannick Bouw aan alle onzekerheid een einde door zijn 3e treffer te maken.

 

ESA zal één van de laatste strohalmen willen pakken om niet rechtstreeks te degraderen en te gaan voor de herkansing. Met winst kunnen ze wellicht weer iets inlopen op AGOVV. De verschillen in deze klasse zijn klein en OWIOS zal daarom scherp moeten beginnen om de drie punten te behalen. Winst op ESA betekent voor OWIOS een grote stap voorwaarts.

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd