Nieuws

Onder een mooie zomerse omstandigheden verloor OWIOS net als in de heenwedstrijd met 3-0 van kampioenskandidaat Veensche Boys. Grote man bij Veensche Boys was Yannick Bouw die voor alle doelpunten tekende.

 

OWIOS verloor dus met 3-0 van Yannick Bouw en hij schonk de punten aan Veensche Boys. Ongetwijfeld doen we hem enorm tekort, maar tijdens de wedstrijd een goede, maar onopvallende speler. Aan het eind van de wedstrijd heeft hij er wel drie inliggen en dat was voor de topscoorder nummer 26, 27 en 28. Dat kan geen toeval zijn om continu op de goede plaats te staan.

Het begin was overduidelijk voor Veensche Boys. Reeds in de 6e minuut was de goed spelende Arjan Boon die een moeilijke bal van de lijn haalde. Enkele minuten later was het keeper Herold Ponstein die met een katachtige reflex Harrie Hamstra van scoren afhield. Met een kwartier was het wel raak. Een vrije trap belandde tussen de verdediging en keeper Ponstein in en Yannick Bouw was er als de kippen bij om het buitenkansje te verzilveren. Na het tegendoelpunt kwam OWIOS beter in de wedstrijd. De eerste kans, na een mooie aanval door het midden, was voor Erik van Haagen, maar in kansrijke positie op de 16-meter is de aanname verkeerd en kan keeper Wessel Kroon de bal oppakken. Na een half uur was het Boer die een mogelijkheid had, maar met zijn linker kwam de bal recht in de handen van de keeper. Enkele minuten later demarreerde Cornell Balk vanaf het middenveld door het centrum en dit bracht hem recht voor de keeper, maar zijn inzet wordt door de keeper gepareerd.

In de 2e helft begint OWIOS weer scherp. Net na rust een goede voorzet van Patrick Bastiaan bereikt Cornell Balk op de punt van de 5-meter lijn. Balk wil de bal aannemen, maar dan staat de verdediging al weer op zijn post. Ook al was het een moeilijke bal, de beste optie was waarschijnlijk om deze ineens op het doel te schieten. In de tegenaanval ligt de bal aan de andere kant in het net. Veensche Boys gaat er vandoor aan de rechterkant en de voorzet wordt binnengetikt door Yannick Bouw en kijkt OWIOS tegen een 2-0 achterstand aan. OWIOS probeert het daarna nog wel om de aansluitingstreffer te maken, maar tot grote kansen leidde dit niet. Na een uur was keeper Kroon net eerder bij de bal voordat Ben Snoek gevaarlijk kon worden met het hoofd. Een kopbal van de ingevallen Nabil Essaddouqi ging net over de deklat. Een kwartier voor tijd kwam OWIOS nog goed weg. Een als voorzet bedoelde bal van Menno van der Woude  zeilde zo richting het doel en met een uiterste krachtinspanning kon Ponstein de bal over de lat tikken. Langzaam ebde het geloof bij OWIOS weg op een goed resultaat. Bennie Veldhoen had nog twee afstandsschoten, maar kon keeper Kroon niet verontrusten. In blessuretijd maakt e Yannick Bouw aan de eventuele  onzekerheid een einde en zette de eindstand op 0-3. OWIOS zakt één plek en staat nu op de 9e plaats. Hierna floot de goed leidende scheidsrechter Scheggetman af voor de wedstrijd.

 

Volgende week speelt OWIOS de belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter ESA uit Arnhem. De wedstrijd begint om 15.00 uur. 

 

Opstelling:

Ponstein, Boer, Nagelhout (80. Van de Wetering), Snoek, Boon, Van ’t Hul (68. Hamelink), Bastiaan, Veldhoen ©, Van Haagen (56. Essaddouqi), Uitslag, Balk

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd