Nieuws
De ban is gebroken en OWIOS kon eindelijk tegen angstgegner Blauw-Geel ’55 een overwinning boeken na daarvoor tegen 12 nederlagen aangelopen te zijn. OWIOS won met 0-1 door een doelpunt van Dennis de Boer. De laatste overwinning overigens in Ede voor OWIOS dateerde van het seizoen 1986-1987.
 
OWIOS speelde de wedstrijd tegen Blauw-Geel ’55 uit nadat deze op 9 december jl. wegens hevige sneeuwval na 29 minuten was gestaakt met een 0-0 tussenstand. Onder leiding van de goed leidende jonge arbiter Oosterkamp werd er om 15.00 uur afgetrapt voor ruim een kwartier tot de rust. Op een koud en winderig kunstgrasveld was het lastig voetballen voor beide elftallen. Blauw-Geel ’55 had wat meer balbezit, maar OWIOS knokte zich in de wedstrijd. De eerste mogelijkheden waren voor Blauw-Geel ’55 en vaak was hier spits Kamal Bendadi bij betrokken. Vlak voor rust had OWIOS haar eerste wapenfeit, maar het rollertje van Hendrik Uitslag verontruste keeper Joshua van den Berkt niet.
 
In de tweede helft diende eerst de sterk spelende keeper Herold Ponstein Kamal Bendadi van scoren af te houden. OWIOS knokte zich verder in de wedstrijd en kreeg enkele goede mogelijkheden. Eerst was de kopbal van Bennie Veldhoen op een voorzet van Dennis de Boer te zacht. Even later was het Cornell Balk die de achterlijn haalde en zijn voorzet werd met veel moeite door de keeper en de verdedigers weggewerkt. In de 61e minuut was het dan toch raak voor OWIOS.  Een diepe bal van Bennie Veldhoen op spits Hendrik Uitslag die in het gat op de linkerflank dook. Zijn voorzet liet de naar binnen trekkende Corné Hamelink lopen en vervolgens dook bij de tweede paal Dennis de Boer op en voor hem was het een koud kunstje op de 0-1 op het scorebord te zetten. Met drie wissels in het laatste half uur probeerde Blauw-Geel ’55 de zinnen nog te verzetten, maar de OWIOS-verdediging onder aanvoering van keeper Ponstein stond standvastig. 10 minuten voor tijd tikte Ponstein nog een hard schot net onder de lat vandaan. OWIOS voelde dat de overwinning eindelijk binnen handbereik was, maar het balletje hoefde ook maar één keer verkeerd te vallen. Aan het eind van de wedstrijd verzuimde OWIOS om de wedstrijd definitief in het slot te gooien door de kansen niet goed uit te spelen. Hierdoor bleef het tot het fluitsignaal spannend, maar na het fluitsignaal kon OWIOS eindelijk eens een overwinning boeken in Ede tegen Blauw-Geel ’55. Door deze overwinning klimt OWIOS naar de 7e plaats.
 
Volgende week zaterdag 3 maart speelt OWIOS op het eigen sportpark Bovenmolen tegen sv Lelystad ‘67 om 14.30 uur. OWIOS heeft 1 punt voorsprong op sv Lelystad ’67.
 
Opstelling:
Ponstein, Boer, Nagelhout, Snoek, Boon, Bastiaan, Veldhoen © , Van Haagen, Hamelink Uitslag, Balk
 
Scoreverloop:
’61 – 0- 1 Dennis de Boer
 
 
Meer foto's in de fotogalerij
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd