Nieuws

OWIOS speelt dit weekend in Ede tegen Blauw-Geel ’55 om het gestaakte duel van 9 december jl. uit te spelen. Deze wedstrijd werd na een half uur gestaakt met een 0-0 tussenstand wegens enorme sneeuwval. Er is nog ruim een uur te spelen en de wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer S. Oosterkamp.

Als enige wedstrijd in deze klasse ging op 9 december deze wedstrijd door. Wegens de enorme sneeuwval, die begon net voor de wedstrijd, besloot de scheidsrechter na 29 minuten dat het onverantwoord was om verder te spelen. OWIOS begon goed aan de wedstrijd, zat er bovenop en had ook een kans en wilde eindelijk de punten meenemen, maar de sneeuw zorgde ervoor dat men snel de douches kon gaan opzoeken. Voor het tweede jaar op rij gaat OWIOS voor een tweede keer richting Blauw-Geel ’55. Twee jaar geleden was het de scheidsrechter die geblesseerd uitviel en niet verder kon.

De wedstrijden tegen Blauw-Geel ’55 zijn voor OWIOS de laatste jaren niet gunstig. De laatste 12 ontmoetingen gingen allemaal verloren met duidelijke doelcijfers. De laatste keer dat OWIOS thuis won, was in het seizoen 2009-2010. De enige overwinning ooit in Ede was in het seizoen 1986-1987 met 3-0 met in de basis nog Herman Snoek en Wim Veldhoen, de vaders van de huidige spelers Ben Snoek en Bennie Veldhoen. Voor OWIOS wordt het tijd om van Blauw-Geel ’55 weer punten te pakken. Vorig jaar leek OWIOS op de goede weg, maar werd de eerste wedstrijd gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Met de inhaalwedstrijd leek OWIOS de goede lijn door te trekken, maar na de rode kaart van Hendri Nagelhout en een strafschop delfde OWIOS toch het onderspit en verloor uiteindelijk met 2-0.

Blauw-Geel ’55 is aan een goed seizoen bezig. Blauw-Geel ’55 staat op een 3e plaats met 29 punten uit 14 wedstrijden. Na de winterstop verloor Blauw-Geel ’55 van AGOVV, maar won van VVOP en Valleivogels. Vorige week speelde  Blauw-Geel ’55 met 2-2 gelijk tegen FC Horst. Blauw-Geel ’55 keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwam terug tot 2-2. Uiteindelijk eindige Blauw-Geel ’55 de wedstrijd met 10 man wegens twee gele kaarten voor aanvoerder Jeroen Berkhof.

 

OWIOS begon na de winterstop goed aan de competitie met twee overwinningen tegen ESA en AGOVV. Tegen AVW ’66 verloor OWIOS zwaar onterecht met 1-0. Vorige week verloor OWIOS met 2-0 van Lunteren. Het eerste half uur was OWIOS de bovenliggende partij, maar na de penalty na een half uur straalde Lunteren uit dat ze de voorsprong niet meer gingen weggeven. Even later viel ook nog de 2-0. Op het slecht bespeelbare veld probeerde OWIOS van alles, maar kon weinig kansen afdwingen.

 

Met de inzet en beleving die kenmerkend is voor OWIOS, maakt OWIOS elke wedstrijd kans op de overwinning. Ook Blauw-Geel ’55 kan met deze inzet en bezieling verslagen worden. Een overwinning zou OWIOS weer terugbrengen in de middenmoot. Blauw-Geel ’55 zal zich echter in de top willen handhaven en het beloofd dan ook een interessante wedstrijd te worden.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd