Nieuws
In Lunteren liep OWIOS tegen een 2-0 nederlaag aan. Deze stand was bij rust al bereikt. In een weinig hoogstaande wedstrijd, maar twee hardwerkende ploegen was het Lunteren dat aan het langste eind trok.
 
OWIOS kon het goede voetbal van voorgaande weken niet voortzetten. Voetballend was het van beide kanten niet geweldig, maar daar was zeker ook de belabberde staat van het veld debet aan. Het eerste half uur was OWIOS de bovenliggende partij. Na 10 minuten had OWIOS de beste kans. Keeper Nicky Groeneveld kwam uit zijn goal om een dieptepass eruit te halen, maar hij schoot de bal op het middenveld zo in de voeten van Corné Hamelink. Zijn inzet ging naar het vrije doel, maar een verdediger van Lunteren kon net voor de doellijn de bal onderscheppen. Even later was Hendrik Uitslag er vandoor aan de rechterkant, maar zijn voorzet op Cornell Balk was net te scherp en keeper Nicky Groeneveld kon redding brengen. Met een half uur had Lunteren een vrije trap net buiten de 16. De vrije trap werd hard in de korte hoek geschoten, maar de vuisten van keeper Herold Ponstein brachten redding. De rebound werd van buiten de 16 hard ingeschoten en kwam van dichtbij hard tegen de arm van verdediger Hendri Nagelhout, die net binnen de 16-meter stond. Een twijfelende scheidsrechter Heusschen gaf een stafschop. De strafschop werd binnengeschoten door Eliza Abraham al zat keeper Ponstein er nog dichtbij. Met deze opsteker kwam Lunteren beter in het spel en werd ook feller in de vele duels die ontstonden op het veld. Even later werd Lunteren door OWIOS in het zadel geholpen. Een ongevaarlijke bal werd door Ben Snoek geheel verkeerd aangenomen en met een simpele steekpass stond Jorn Mocking alleen voor keeper Herold Ponstein en maakte geen fout. Vlak voor rust kwam OWIOS nog goed weg toen een corner slechts geschampt werd en voorlangs ging.
 
In de tweede helft werd er van beide kanten hard gewerkt, maar Lunteren zat er bovenop en was niet van plan om de overwinning uit handen te laten glippen. Veel kansen waren er niet te noteren. De aanvallers van OWIOS konden geen potten breken en lagen aan de ketting. Met een dubbele wissel probeerde coach Vlierhuis nog de aansluitingstreffer te forceren, maar veel kansen leverde dit OWIOS niet op. Pas in de eindfase waren er enkele mogelijkheden voor zowel OWIOS als Lunteren. Lunteren raakte in slotfase nog de buitenkant paal en ver in blessuretijd had Gerdo van ’t Hul nog een kans, maar zijn inzet ging naast.
 
Volgende week zaterdag 24 februari speelt OWIOS uit tegen Blauw-Geel ’55 uit Ede om 15.00 uur.
 
Opstelling:
Ponstein, Boer, Nagelhout, Snoek, Boon, Van de Wetering, Bastiaan (72. Van ‘t Hul), Hamelink (60. Vorsselman), Veldhoen ©, Uitslag (72. Van den Hul), Balk
 
Scoreverloop:
’29 – 1- 0 Eliza Abraham (pen.)
’38 – 2- 0 Jorn Mocking
 
Meer foto's in de fotogalerij
 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd