Nieuws
In een mooie wedstrijd liep OWIOS tegen een zure nederlaag aan. OWIOS verzuimde in de eerste helft de kansen te benutten en liep vlak na rust tegen een achterstand aan. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van AVW ’66 kon OWIOS de gelijkmaker niet op het scorebord krijgen en verloor OWIOS met 1-0 van AVW ’66.

OWIOS speelde in de eerste helft goed en had verschillende kansen om de score te openen, maar verzuimde om er één te benutten. OWIOS begon gelijk goed aan de wedstrijd en reeds in de 1e minuut haalde Cornell Balk de achterlijn en zette voor op Hendrik Uitslag, maar hij schampte slechts de bal. Even later was het Corné Hamelink die net tekort kwam voor de voorzet van Cornell Balk. Na 10 minuten bracht Erik van Haagen Hendrik Uitslag in stelling, maar zijn schot zat tussen een voorzet en een schot op doel en ging uiteindelijk voorlangs. Even later was het Corné Hamelink die na een pass van Bennie Veldhoen slechts een rollertje produceerde in de handen van keeper Joep Smulders. Na 20 minuten was het eerste wapenfeit van AVW ’66, maar in een scrimmage was Herold Ponstein de gevierde man. Enkele minuten later was er een kopbal, maar recht in de handen van keeper Herold Ponstein. OWIOS bleef de bovenliggende partij en Cornell Balk ging richting het doel van AVW ’66 en haalde verwoestend uit binnen handbereik van keeper Joep Smulders, waar hij ook breed had kunnen leggen op de inlopende Hendrik Uitslag. Na ruim een half uur was het nog Erik van Haagen die van afstand het doel van AVW ’66 onder vuur nam. Vlak voor rust had Cornell Balk aan de rechterkant nog een goede individuele actie maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. De rust werd bereikt met 0-0 en hiermee deed OWIOS zich tekort.

Na rust was er een ander beeld te zien. Drie minuten na rust kon Herold Ponstein op een steekpass in het 16-meter gebied nog net op tijd redding brengen. De weggewerkte bal was op het middenveld voor AVW ’66 en vanaf 25 meter haalde Martijn Derksen verwoestend uit en de bal plofte achter doelman Ponstein en bracht AVW ’66 de gewenste 1-0. De eerste 20 minuten na rust was AVW ’66 de bovenliggende partij en met name het middenveld kwam in handen van AVW ’66. Veel tweede ballen waren een prooi voor AVW ’66. Echt grote kansen leverde dit niet op, behoudens een schot in de handen van Herold Ponstein. Langzaam kwam OWIOS onder de druk uit en ging op zoek naar de gelijkmaker. Met enkele aanvallende wissels voerde coach Guido Vlierhuis de druk op op het doel van AVW ‘66. Het fysiek sterk AVW ’66 bleef overeind. Een kwartier voor tijd had OWIOS pech en de inzet van Dennis de Boer raakte de paal. AVW ’66 speelde in de laatste 10 minuten de uitvallen heel slecht uit of tegengesteld de verdedigers van OWIOS neutraliseerden de aanvallen uitstekend. Hierdoor bleef OWIOS hartstochtelijk gaan voor de gelijkmaker. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam Rienk van de Wetering nog gevaarlijk door, maar kon niet voldoende uithalen. In blessuretijd werd er nog een bal nog vlak voor de doellijn van AVW ’66 weggewerkt. In de slotseconden kon AVW ’66 de score nog verdubbelen, maar de inzet ging hard voorlangs. Na een enerverende middag floot de goed leidende scheidsrechter Rutgers af voor de wedstrijd en deed OWIOS zichzelf tekort.

Volgende week zaterdag 17 februari speelt OWIOS uit tegen Lunteren om 14.30 uur.