Nieuws
In de eerste competitiewedstrijd heeft OWIOS de derby in Elburg tegen ESC met 1-0 gewonnen. Met goed en verzorgd voetbal gekoppeld aan de bekende inzet werd de lijn van de voorbereiding doorgetrokken in de competitie en heeft OWIOS de eerste punten binnen. (foto's op nwvfoto.nl)
OWIOS begon de wedstrijd met 4 nieuwe spelers in de basis in vergelijking met vorig seizoen. Er werd goed en scherp gestart aan de wedstrijd en dit resulteerde in veel balbezit voor OWIOS en enkele schoten op doel. Na ruim een kwartier deelde ESC de eerste speldenprikken uit. OWIOS was echter de bovenliggende partij en na een half uur schoot William van den Hul vanuit een corner hard op het doel, maar de lat stond een treffer in de weg. De rebound werd vervolgens gemist door OWIOS. Even later had OWIOS een vrije trap op de rand van de 16. Deze werd goed ingeschoten door Bennie Veldoen, maar keeper Van Dijk maakte deze knap onschadelijk. Vlak voor rust was er een identieke situatie voor het doel van OWIOS, maar Marcel van der Beek redde bekwaam op de inzet van ESC.
De tweede helft was attractiever dan de eerste helft. Vlak na rust golfde het spel op en neer. OWIOS kreeg enkele goede kansen, maar door teveel gretigheid werden de kansen niet afgemaakt. Uiteindelijk was het in de 63e minuut raak. Henrico Spronk zette goed door, na een één-twee met William van den Hul, en rondde de aanval bekwaam af 0-1. Vlak hierna kreeg Veldhoen nog een beste kans om het duel definitief te beslissen. Deze werd echter gepareerd door keeper Van Dijk en in de directe tegenaanval kopte ESC op de binnenkant van de paal. Tot opluchting van de Oldebroeker-aanhang schoot de bal het veld weer in. Hierna kreeg OWIOS nog enkele kansen en in het laatste deel van de wedstrijd kwam de overwinning voor OWIOS niet meer in gevaar.
Al met al was het een verdiende overwinning en de punten konden meegenomen worden naar Oldebroek.
 
As. zaterdag speelt OWIOS haar tweede wedstrijd thuis op sportpark ‘Bovenmolen’ om 14.30 uur tegen Unicum uit Lelystad.

Opstelling OWIOS: Van der Beek, Boon, Nagelhout, Snoek, Veldkamp, Mensink, Spronk, van ’t Hul (88. Schuld), Veldhoen (80. Van Olst), Van den Hul en Keijl (77. Schoeber).

Naar Uitslagen - Stand - Programma

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd