Nieuws

In een spannende wedstrijd en volle inzet van beide partijen verloor OWIOS net met 2-1 maar FC Horst. OWIOS kwam in de 2e helft op voorsprong, maar liep uiteindelijk toch tegen een nederlaag op waar een gelijkspel minimaal verdiend was.

 

In de eerste helft had FC Horst de betere kansen, maar hield keeper Herold Ponstein met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon. OWIOS kwam bijna op voorsprong door een verkeerde terugspeelbal van FC Horst, maar helaas voor OWIOS verdween deze net aan de verkeerde kant van de paal. Na een individuele actie in het strafschopgebied schoot Cornell Balk hoog over.

 

In de 2e helft waren de meeste kansen voor OWIOS, maar FC Horst was uiteindelijk zeer effectief. Gelijk na rust kwam OWIOS op een 1-0 voorsprong. Vanuit het middenveld speelde Bennie Veldhoen de bal naar de rechterkant op Hendrik Uitslag en zijn cross-pass bereikte Cornell Balk aan de linkerkant. De achterlijn halend werd de bal voorgegeven en was het Nabil Essaddouqi die de 0-1 aantekende. Enkele minuten later was het Hendrik Uitslag die vanaf de 16 het doel onder vuur name, maar keeper Thom van Zanten lag in de weg. In de daaropvolgende aanval kwam FC Horst op werkelijk een fantastische manier langszij. Een strakke inspeelpass op Peter van der Horst werd door hem op zijn Bergkamps aangenomen waardoor de bal met veel effect om Marco Hoogland heen draaide. Van der Horst ontving de bal aan de andere kant en haalde hard en droog uit. OWIOS rechtte de rug en had nog enkele kansen om de overwinning mee te nemen. Eerst was het Hendri Nagelhout die te zacht inkopte om de doelman te verrassen. Even later werd een dieptepass onderschept door doelman Van Zanten, maar hij werkte de bal op het middenveld in de voeten van Nabil Essaddouqi. De inzet van Essaddouqi ging echter over het doel. Een kwartier voor tijd kwam Cornell Balk met een actie er door, maar zijn inzet met het chocoladebeen vlak voor de doelman verdween naast het doel. Tien minuten voor tijd kwam FC Horst op voorsprong.  Eerst was het Marco Hoogland die ingreep voordat de aanvaller van FC Horst gevaarlijk kon worden. De bal werd echter opgepikt en weer laag voorgegeven. Paul van Prehn reageerde zeer attent, waar OWIOS zeer apathisch reageerde en van dichtbij zette Paul van Prehn FC Horst op voorsprong. In de laatste 10 minuten probeerde OWIOS nog van alles, maar echt grote kansen leverde dat niet meer op. In een mooie en fysiek -maar sportief-, stevig duel had OWIOS meer verdiend, maar kon OWIOS uiteindelijk geen punt binnenslepen.

 

OWIOS speelt as. zaterdag op het eigen sportpark Bovenmolen de eerste derby tegen VSCO. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

 

Opstelling: Ponstein, Hamelink, Hoogland, Nagelhout, Boon, Van ’t Hul, Veldhoen ©, Bastiaan, Uitslag (77. Van Haagen, Essaddouqi, Balk

 

Scoreverloop:

’48 – 0-1 Nabil Essaddouqi

’54 – 1-1 Peter van de Horst

’80 – 1-2 Paul van Prehn

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd